• Λεωφόρος Θηβών 226 182 33 -Άγ. Ιωάννης Ρέντη

Indoor Cycling Studio

Η ποδηλασία εσωτερικού χώρου είναι μια μορφή άσκησης μεγάλης έντασης που περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση ενός στατικού ποδηλάτου μέσα σε αίθουσα. Οι συμμετέχοντες-ασκούμενοι καθορίζουν τους στόχους τους βασιζόμενοι στους καρδιακούς παλμούς τους, οι οποίοι μπορεί να μετρηθούν με την χρησιμοποίηση καρδιοσυχνόμετρου και μιμούνται τις παραλλαγές της αντίστασης και του ρυθμού. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στην δεκαετία του 1990. Κάθε ασκούμενος ρυθμίζει το ποδήλατο στα δικά του μέτρα με την βοήθεια του instructor και δουλεύει βάση των δικών του δυνατοτήτων. Μπορεί να είναι ομαδικό πρόγραμμα αλλά η ιδιαιτερότητα που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι ότι κάθε ασκούμενος έχει να συναγωνιστεί μόνο τον εαυτό του!

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 – 60 λεπτά (εκτός ειδικών μαθημάτων που μπορεί να διαρκέσουν έως και 75 λεπτά) και περιλαμβάνει 3 μέρη. Αρχικά την προθέρμανση η οποία είναι 5-7 λεπτά, το κυρίως μέρος το οποίο διαρκεί περίπου 40 λεπτά όπου ο instructor καθοδηγεί την αίθουσα μέσα από ποικιλία ασκήσεων και τέλος την αποθεραπεία με τις διατάσεις που διαρκεί 5-7 λεπτά. Είναι μια μορφή άσκησης που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει, Είναι από τα ομαδικά μαθήματα που ο ασκούμενος μπορεί να ακολουθήσει ακόμα και χωρίς να έχει κάποιο υπόβαθρο φυσικής κατάστασης ανεξάρτητα το φύλο ή την ηλικία του. To indoor cycling είναι από τα ελάχιστα ομαδικά μαθήματα όπου ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μηδαμινός, καθώς οι ασκήσεις που εκτελούνται στο ποδήλατο είναι συγκεκριμένες. Ακόμα και τραυματισμό να έχει ο ασκούμενος, μπορεί να δουλέψει μερικές από τις τεχνικές του μαθήματος (τις πιο ασφαλείς).

Το fitness star πρωτοπορεί με το iCycling®, εισάγοντας την τεχνολογία με τη μέτρηση της απόδοσης ξεχωριστά για κάθε ασκούμενο σε κάθε μάθημα! Το iQniter είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους γυμναστές να σχεδιάζουν επιστημονικά τις προπονήσεις και τους ασκούμενους φορώντας την ειδική ζώνη, να μετρούν την απόδοσή τους με βάση το ατομικό τους επίπεδο φυσικής κατάστασης και φυσικά να παρακολουθούν τη βελτίωσή τους και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους!

click στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Indoor Cycling Studio
Indoor Cycling Studio
Indoor Cycling Studio
Indoor Cycling Studio
Indoor Cycling Studio
Indoor Cycling Studio

Fitness Star Newsletter

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλεφωνήστε μας

Tηλ: 210 493 5017
Fax:210 493 2544

Στείλτε μας E-mail

info@fitness-star.gr

Eπισκεφθείτε μας

Λεωφ. Θηβών 226, 182 33
Άγ. Ιωάννης Ρέντη

Ωράριο

GYM
ΔΕΥ - ΠΑΡ: 07:00 – 24:00
ΣΑΒ: 09:00 – 21:00
POOL
ΔΕΥ - ΠΑΡ: 08:00 – 22:00
ΣΑΒ: 10:00 – 20:00